Teuvo – Gud kallade på mig

Jag skulle här vilja berätta hur Gud kallade på mig och hur jag fann Gud. Bibeln säger ju att Gud talar på ett och två sätt.

För mig talade Gud tydligt genom sin helige Ande, när Han kallade på mig. Jag hörde en tydlig röst som sade: ””Teuvo, ge ditt liv till mig, så ska Jag ge dig något bättre””. Det var en enkel kallelse, för att jag skulle ge mitt liv till Gud.

Jag var en ung man då, 22 år gammal. Livet lekte, jag hade inga större problem och allting var helt ok. Men ändå var jag tom och rastlös inombords.

När jag hörde Gud tala förstod jag på något vis med en gång, att Gud kallade mig till gemenskap med Honom själv. Jag förstod att jag måste bestämma mig; vad ska jag svara till Honom. Jag visste ingenting om andliga ting, ingenting om Bibeln, även om jag ibland trodde det. Jag gick till Julottan ibland, men inget mer.

Men rösten jag hade hört var tydlig och klar. Jag måste svara något för Honom. Guds Himmel hade sänt mig en kallelse och nu väntade den på ett svar. Jag var lite bakis efter kvällen innan och detta var söndag morgon.

Jag behövde inte tänka länge. Jag kände hur tomt livet var och tänkte för mig själv, att: ”Om Gud har något bättre att ge mig, så varför skulle jag inte ta emot det”.

Gud har en bra hörsel 

Jag förstod ingenting om frälsningens väg och det krävde inte Gud heller. Han bara ville ha ett svar på frågan Han hade ställt. Därifrån började allting. Sen kom intresset att gå på Gudtjänster och jag började söka efter sådana. Där fick jag mera kunskap och saker och ting började klarna upp.

Jag förstod att Jesus har försonat mig, Han har betalat min syndaskuld och jag får ta emot frälsningen helt gratis, som en gåva från Gud. Han ger mig kraft att bli ett Guds barn och att följa Jesus.

Gud lovade mig något bättre 

Gud lovade något bättre, än vad denna världen har att erbjuda med sina nöjen. Gud ljuger inte och Han har verkligen gett mig mera och bättre. Inte pengar och ära, utan något oändligt bättre: Himmelska välsignelser, Sin nåd och kraft att tjäna Gud i den helige Ande.

Det har gått flera decennier sedan den dagen och Gud har alltid varit trofast! Och det känns att det bara blir bättre och bättre dag för dag. Ära vare Gud!

Och det bästa är att en dag vara ska jag få vara framme i Himmelen, det är ju dit denna väg leder. Och Jesus är trofast ända till slutet.

Teuvo

SwedishEnglishFinlandPoland